OPPILAAN OPAS

Poissaolot ja peruutukset
 

Oppitunnin peruuntumisesta tulee ilmoittaa opettajalle etukäteen viimeisenä edellisenä iltana. Jos oppilas peruu tunnin, myöhästyy tai ei tule tunnille, niin sitä tuntia ei korvata.

 

Jos opettaja sairastuu tai joutuu muutoin olemaan poissa, hän korvaa tunnit tai järjestää sijaisen. Opettaja voi korvata yhden opetuskerran järjestämällä oppilaalle esiintymisen tai jos oppilas ja opettaja osallistuvat koulun järjestämään konserttiin. Oppilaan lyhyistä sairastumisista tai muista menoista johtuvia poissaoloja ei opettaja voi hyvittää.  Tämä käytäntö on voimassa yleisesti musiikkioppilaitoksissa.

 

Oppilaan yksittäisistä poissaoloista maksua ei palauteta.   Pitkäaikaissairaudet ja muut erityisen painavat syyt huomioidaan erikseen. Jos esim. sairauspoissaoloja kertyy paljon, pyritään kerran lukukaudessa järjestämään soittopuuhapäivä, jolloin poissaolleet voivat kuroa kiinni oppitunneista menetettyä aikaa. 
 

Pyydämme kaikkia oppilaita ja huoltajia huomioimaan, ettei sairaana tulla soittotunnille. Käsien pesu ennen tuntia on hyvä käytäntö. 

 

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen muuttuu sitovaksi sen jälkeen kun opiskeltavasta aineesta ja tunnin ajankohdasta on sovittu toimiston ja oppilaan (huoltajan) kesken.

Ilmoittautuminen lukuvuodelle on sitova, koska ryhmä- ja oppilasjaot ja ryhmien järjestäminen tehdään ilmoittautumisten pohjalta.

 

Ryhmäaineisiin (mm. muskarit, lauluyhtyeet ) on uusien oppilaiden mahdollista käydä tutustumassa yhdellä kokeilutunnilla (yleensä lukukauden ensimmäinen tunti). Toisesta tunnista alkaen ilmoittautumisesta tulee sitova.

Paikan peruutukset

 

Opiskelupaikan peruutus on tehtävä aina toimistolle! Ilmoitus on tehtävä kirjallisesti sähköpostilla. Mikäli paikka perutaan laskun
(1. erän) eräpäivän jälkeen, perimme koko lukukausimaksun.

 

Opiskelupaikan peruutus on tehtävä aina toimistolle! Ilmoitus on tehtävä kirjallisesti sähköpostilla tai kirjeellä.

 

Kevätlukukaudelle ei tarvitse erikseen ilmoittautua, vaan syksyn ilmoittautuminen jatkuu automaattisesti myös kevätlukukauden, mikäli lopettamisilmoitusta ei tehdä. Lopettamisilmoitus täytyy tehdä 15.12. mennessä toimistolle, tämän jälkeen perimme 1/3 lukukausimaksusta.

Laskutus

Lasku tulee sähköpostin liitteenä. Varmistathan, että koululla on käytössään sähköpostiosoite, jota aktiivisesti käytät. Syyslukukausi laskutetaan syyskuussa, kevätlukukausi laskutetaan helmikuussa. Huomautusaika on 14 vrk, viivästyskorko on 7%.
Oppilas voi maksaa lukukausimaksut 1-3 erässä. Laskuihin lisätään aina käsittelykulut 2,50 €.
 

Maksukehoitus 5 euroa.

Lukuvuosi 2019-2020

 

Musiikkikoulun lukuvuosi noudattaa koulujen työ- ja loma-aikoja. Lukuvuoden pituus on 34 opetusviikkoa (16+18).   


 Syyslukukausi alkaa viikolla 34.

 

Syysloma on viikolla 42.


 Joulukonsertti  on viikolla 50.

2020 Kevätlukukausi        
 

Kevätlukukausi alkaa viikolla 2.

 

Hiihtoloma on viikolla 9.

 

Pääsiäisloma on 10.-13.4. 
Kiirastorstai on opetuspäivä.


 

21.5. Helatorstaina ei ole opetusta.

 

1.5.  Vappuna ei ole opetusta.

 

Kevätkonsertti on viikolla 22. 

Osoitteenmuutokset

 

Oppilaan tulee välittömästi ilmoittaa kotiosoitteen, sähköpostiosoitteen tai puhelinnumeron muuttumisesta sekä opettajalleen että toimistoon.

Copyright© 2019 by Kodály Musiikkikoulu      Osoite:  Viitaniementie 15a, 40720 Jyväskylä      puh. 0451356 158

  • w-facebook